Jeg er her i foråret 2017 startet på en ny og revolutionerende uddannelse kaldet Myoreflex Terapi. Forventer at afslutte uddannelsen i januar 2018.

Myoreflexterapi er baseret på vestlig medicinsk videnskab, samt erfaringer og viden fra akupunktur og anden østlig medicin.

Myoreflexterapi er en behandlingsform, der sammenfletter elementer som manuel behandling,  biomekanik, funktionel anatomi, ernæring, moderne neurofysiologi og kinesisk medicin TCM, og er baseret på følgende principper:

Kroppen består af et dynamisk ustabilt system, som musklerne skal stabilisere symmetrisk, således at vi kan stå og bevæge os uden at få problemer eller smerter. Musklerne arbejder ikke selvstændigt, men i lange baner for at opretholde balance, derfor finder man årsager til smerter langs disse baner langt fra smerten. Muskelsamarbejdet betyder, at en muskel i armen kan hænge sammen med og påvirke en muskel i f.eks. foden.
Med Myoreflexterapi behandler man aldrig smerten, men de muskler som via deres kompensation, har skabt smerten.
Musklerne og det omkringliggende væv har “hukommelse”; hukommelse er ikke bare i hjernen. Ved at trykke på muskeludspring, muskel-tilhæftninger og nervepunkter påvirker man både den almindelige hukommelse og andre typer hukommelse, som derved løsner op i uheldige bevægelsesmønstre og spændinger som forårsager mange slags smerter. Smerteområdet indikerer hvilke uheldige bevægelsesmønstre patienten har, men smerteområdet er i sig selv ikke årsagen til problemet.

Hvorfor Myorefleksterapi?

Behandlingsformen og teorien er udarbejdet af dr. Kurt Mossetter, som i mange år har praktiseret dette i Tyskland. Her er behandlingsformen på få år blevet utrolig succesfuld og etableret i hele Tyskland. Hertil kan nævnes at alle Bundesliga-klubber i fodbold og håndbold, har Myoreflex-terapeuter tilknyttet. Dette grundet, at man med Myoreflexterapi i elitesportssammenhæng langt hurtigere kan få skadede spillere tilbage samt forebygge og optimere performance i en hidtil uset grad.

Klinisk erfaring fra dr. Kurt Mosetter’s klinikker har vist at Myoreflexterapi giver usædvanligt gode resultater på mange patientgrupper og bl.a. væsentlig kortere rekonvalesenstid end traditionelle behandlingsteknikker.

Endvidere ses Myoreflex i Tyskland integreret på offentlige hospitaler og rehabiliteringscentre. Her bruges Myoreflex f.eks i forbindelse med optræning efter operationer, børnebehandling, neurologiske problemstillinger osv