Tui Na er en kinesisk terapeutisk medicinsk massageform, der hører under den Traditionelle Kinesiske Medicin på samme niveau som akupunktur. Tui Na kan ligesom akupunkturen spores flere tusinde år tilbage og anvendes i dag på mange kinesiske hospitaler. Den betragtes som effektiv redskab mod mange eksterne lidelser ( bevægeapparatet ), men i et vist omfang også til interne lidelser.

I Tui Na arbejdes der på akupunkturpunkter og meridianbaner og alle teknikkerne har til formål at løsne op for blokeringer og stagnationer i disse. Herefter kan Qi ( blod, lymfe, nerver etc. ) igen frit cirkulere og forsyne muskler, organer og væv. 

Zheng Gu teknikkerne er en natulig forlængelse af Tui Na hånd- og massageteknikkerne. Disse teknikker søger at frigøre og regulere et led, ved at mobilisere og regulere bindevæv og blødt væv i det lokale område. Behandlingen er meget effektiv til at løsne spændte muskler og senehæftninger samt led. Særdeles effektivt til idrætsskader! 

En Tui Na behandling forgår fuldt påklædt - det er dog en fordel med løst og afslappet tøj, gerne bomuld. Tui Na er også velegnet til børn. En del af en Tui Na behandling kan også bestå af øvelser til hjemmebrug så klienten selv kan være med til underbygge behandlingen. 

Behandlingen kan med fordel suppleres med akupunktur.