Nov11_Fasc1.jpg

Hele verden taler om fascia, det skjulte bindevæv, der holder vores krop sammen helt ind til det inderste af vores legeme. Hvilken rolle spiller dette netværk virkelig? Giver det muligheder for nye terapier og helbredelse, f.eks. for den mest almindelige sygdom i verden, rygsmerter? 

Dokumentationen viser de seneste resultater af international videnskab. 
I lang tid blev fascia eller bindevæv betragtet som et meningsløst skalmateriale, der blev ignoreret af kirurger og bortskaffet af anatomister. I dag ved vi, at bindevævet omgiver den menneskelige organisme som “den anden krop” og trænger ind i alle indre organer, selv venerne og hjernen. Fascia i sig selv er et stort smerteorgan. 

Overalt tales der om det mystiske væv. Fascia - en hype eller kilde til banebrydende indsigt og nye former for terapi? 

Kendte forskere rundt omkring i verden griber fat i dette spørgsmål. I Padua revolutionerede professor Carla Stecco de natomiske kredse med sit fascia atlas. Hun har dissekeret den store dorsale fascia (ryggens fascia), som kan ses som årsagen til kroniske rygsmerter. 

Den amerikanske fascia-pionér Thomas Myers, forfatter af "Anatomy Trains", giver indsigt i dette store kropslige netværk, der stabiliserer og opretholder mennesket. 

Robert Schleip, en af e førende tyske forskere, viser virkningerne af for lidt bevægelse på det meget følsomme fascia-væv. 

Forskeren Helene Langevin fra Boston viser fascias rolle i den urgamle helbredelsesmetode akupunktur. 

Alle videnskabsmænd kommer til den samme aktuelle konklusion: De hvide bindevævsfibre er årsagen til smerte og sygdom, men også en alternativ tilgang til nye helbredelsesmetoder.

Via dette link kan du se en video ( på tysk ), som beskriver dette fantastiske kropslige netværk på fornemste vis ………. se viden her !