Fascia - den hemmelige verden under huden !

Nov11_Fasc1.jpg

Hele verden taler om fascia, det skjulte bindevæv, der holder vores krop sammen helt ind til det inderste af vores legeme. Hvilken rolle spiller dette netværk virkelig? Giver det muligheder for nye terapier og helbredelse, f.eks. for den mest almindelige sygdom i verden, rygsmerter? 

Dokumentationen viser de seneste resultater af international videnskab. 
I lang tid blev fascia eller bindevæv betragtet som et meningsløst skalmateriale, der blev ignoreret af kirurger og bortskaffet af anatomister. I dag ved vi, at bindevævet omgiver den menneskelige organisme som “den anden krop” og trænger ind i alle indre organer, selv venerne og hjernen. Fascia i sig selv er et stort smerteorgan. 

Overalt tales der om det mystiske væv. Fascia - en hype eller kilde til banebrydende indsigt og nye former for terapi? 

Kendte forskere rundt omkring i verden griber fat i dette spørgsmål. I Padua revolutionerede professor Carla Stecco de natomiske kredse med sit fascia atlas. Hun har dissekeret den store dorsale fascia (ryggens fascia), som kan ses som årsagen til kroniske rygsmerter. 

Den amerikanske fascia-pionér Thomas Myers, forfatter af "Anatomy Trains", giver indsigt i dette store kropslige netværk, der stabiliserer og opretholder mennesket. 

Robert Schleip, en af e førende tyske forskere, viser virkningerne af for lidt bevægelse på det meget følsomme fascia-væv. 

Forskeren Helene Langevin fra Boston viser fascias rolle i den urgamle helbredelsesmetode akupunktur. 

Alle videnskabsmænd kommer til den samme aktuelle konklusion: De hvide bindevævsfibre er årsagen til smerte og sygdom, men også en alternativ tilgang til nye helbredelsesmetoder.

Via dette link kan du se en video ( på tysk ), som beskriver dette fantastiske kropslige netværk på fornemste vis ………. se viden her !

Myoreflex terapi

1503608353155.JPEG

Jeg er godt i gang med uddannelsen til Myoreflex terapeut og jeg må sige, at jeg er meget begejstret. Terapien åbner op for helt nye tilgange til behandling og rehabilitering af kroppen.

Myoreflexterapi er baseret på vestlig medicinsk videnskab, samt erfaringer og viden fra akupunktur og anden østlig medicin.

Myoreflexterapi er en behandlingsform, der sammenfletter elementer som manuel behandling,  biomekanik, funktionel anatomi, ernæring, moderne neurofysiologi og kinesisk medicin TCM, og er baseret på følgende principper:

Kroppen består af et dynamisk ustabilt system, som musklerne skal stabilisere symmetrisk, således at vi kan stå og bevæge os uden at få problemer eller smerter. Musklerne arbejder ikke selvstændigt, men i lange baner for at opretholde balance, derfor finder man årsager til smerter langs disse baner langt fra smerten. Muskelsamarbejdet betyder, at en muskel i armen kan hænge sammen med og påvirke en muskel i f.eks. foden.
Med Myoreflexterapi behandler man aldrig smerten, men de muskler som via deres kompensation, har skabt smerten.
Musklerne og det omkringliggende væv har “hukommelse”; hukommelse er ikke bare i hjernen. Ved at trykke på muskeludspring, muskel-tilhæftninger og nervepunkter påvirker man både den almindelige hukommelse og andre typer hukommelse, som derved løsner op i uheldige bevægelsesmønstre og spændinger som forårsager mange slags smerter. Smerteområdet indikerer hvilke uheldige bevægelsesmønstre patienten har, men smerteområdet er i sig selv ikke årsagen til problemet.

Hvorfor Myorefleksterapi?

Behandlingsformen og teorien er udarbejdet af dr. Kurt Mossetter, som i mange år har praktiseret dette i Tyskland. Her er behandlingsformen på få år blevet utrolig succesfuld og etableret i hele Tyskland. Hertil kan nævnes at mange Bundesliga-klubber i fodbold og håndbold, har Myoreflex-terapeuter tilknyttet. Dette grundet, at man med Myoreflexterapi i elitesportssammenhæng langt hurtigere kan få skadede spillere tilbage samt forebygge og optimere performance i en hidtil uset grad.

Klinisk erfaring fra dr. Kurt Mosetter’s klinikker har vist at Myoreflexterapi giver usædvanligt gode resultater på mange patientgrupper og bl.a. væsentlig kortere rekreationstid end traditionelle behandlingsteknikker.

Endvidere ses Myoreflex i Tyskland integreret på offentlige hospitaler og rehabiliteringscentre. Her bruges Myoreflex f.eks i forbindelse med optræning efter operationer, børnebehandling, neurologiske problemstillinger m.m.

Ny sammensætning af behandling

IMG_1418.JPG

Jeg har valgt at lave lidt om på indholdet mine behandlinger og der vil i den forbindelse ske en mindre prisændring.

Fra d. 1. juli 2017 vil det ikke længere være muligt at booke under 1 times behandling. Jeg vil sikre at jeg kan give mine kunder den mest optimale behandling. 

Jeg har gennem de seneste år tilegnet mig en større viden gennem erfaring, uddannelse og kurser, og har i den forbindelse erfaret, at de bedste resultater opnås ved en kombination af mine behandlingstilbud. Det vil fremover betyde, at en behandling sammensættes af én eller flere af mine behandlingsformer, så den passer bedst til din problematik.

Det vil dog være muligt at booke en behandling af kortere varighed til justering af fejlstilling i led, muskler og bindevæv. I justeringen vil der ikke blive brugt akupunktur !

Jeg vil naturligvis tage hensyn til individuelle behov. Der kan være enkelte tilfælde hvor akupunkturen kan stå alene - dette kan aftales individuelt. Ligeledes kan der være personer, som ikke ønsker akupunktur - dette vil naturligvis blive respekteret. 

Tak for din forståelse.

De bedste hilsner  -  Jan

2016

Så er 2016 godt i gang. Jeg glæder mig til at se eksisterende og nye kunder i klinikken. 

Jeg deltager i nogle spændende kurser i foråret - bl.a. Ortho Acupuncture i Frankrig og udvidet posturologi i Kbh. 

Ortho Acupuncture er ortopædisk akupunktur, som kombinerer klassiske punkter med ortopædiske nåle-teknikker til at behandle ortopædiske skader og fejlstillinger i led og væv ..... spændende spændende :-)

Udvidet posturologi bliver denne gang suppleret med mekanisk behandling med akupressur også kaldet Myoreflexterapi .... også spændende spændende ;-)

Til efteråret har jeg kig på andre nye fantastisk tiltag ..... og jeg vil selv tilbyde kurser i manuelle teknikker ( til at starte med ;-) ! ) .... mere om det senere .... 

 

Bekræftende mail: link til kalenderinvitation

Du har har nu mulighed for at få lagt din booking i din kalender  -  enten på telefonen eller eks. Outlook. I bekræftelsesmailen vil du få vist oplysningerne om den ydelse der er booket, samt have mulighed for, at vælge den type kalender, som aftalen skal tilføjes til. Når du trykker på linket, vil du kunne tilføje din booking til dine respektive kalendere.

Kalenderinvitationen virker på:

  • Google calendar
  • Outlook calendar
  • Yahoo calendar
  • Outlook calendar
  • iCal calendar

Kalenderinvitationen virker både på desktop og mobil.

Hvis du ændrer en booking, skal du selv huske at slette den tidligere booking i din kalender. 

Zheng Gu Tui Na

Jeg har i januar 2015 afsluttet en kursusrække i Zheng Gu Tui Na, som er kinesisk medicinsk massage, mobilisering og ledfrigøring, smukt bundet sammen af den kinesiske medicins filosofi.

Kurserne består af 4 kurser i Tui Na masssage samt 3 efterfølgende kurser i Zheng Gu teknikker, som bygger ledregulerende teknikker på massagen.

Tui Na er en kinesisk terapeutisk medicinsk massageform, der hører under den Traditionelle Kinesiske Medicin på samme niveau som akupunktur. Tui Na kan ligesom akupunkturen spores flere tusinde år tilbage og anvendes i dag på mange kinesiske hospitaler. 

Den betragtes som effektiv redskab mod mange eksterne lidelser (bevægeapparatet), men i et vist omfang også til interne lidelser (organrelaterede lidelser samt eks. forhøjet blodtryk, astma m.m)

I Tui Na arbejdes der på akupunkturpunkter og meridianbaner og alle teknikkerne har til formål at løsne op for blokeringer og stagnationer i disse. Herefter kan Qi ( blod, lymfe, nerver etc. ) igen frit cirkulere og forsyne muskler, organer og væv.


Zheng Gu teknikkerne er en natulig forlængelser af Tui Na hånd- og massageteknikkerne. Disse teknikker søger at frigøre og regulere et led ved at mobilisere og regulere bindevæv og blødt væv i det lokale område.


Behandlingen er meget effektiv til at løsne spændte muskler og senehæftninger samt led. Særdeles effektivt til idrætsskader !